Dve svokry - jedna horšia ako druhá

28. apr 2024

Pred piatimi rokmi sestra ovdovela, švagor zomrel nečakane, nikdy sa nesťažoval že má zdravotné problémy, zostala sama s 2deťmi (sš ,vš). Bol hospodár choval dobytok aj ošípané, sestra nevedela ani kam skor, sama popri práci nemala šancu postarať sa aj o ne. Sestra hľadala lepšie platenú prácu napokon aj našla tu spoznala súčasného partnera a tu nastal kameň úrazu. Voči ich vzťahu je svagrova mama aj mama jej nového partnera. Myslia si že keď žena zostane sama v 45r, tak musí zostať na veky sama, len preto lebo ony ovdoveli a sú samé. Stále jej robia napriek, ohovarajú ju. Od jej svokry by som to ozaj nečakala, sestra jej veľakrát pomohla. Mama aj ja sme rady, že sestra je šťastná a zaľúbená. Ani deti voči tomu nič nemajú, ale babky ich huckajú voči nej. Sestra žije v malej dedinke, ja a jej partner vo vedľajšej dedinke, tie klebety sa tu rýchlo šíria. Jej nový partner je tiež vdovec, má dve dospelé deti jedno má už vlastné dieťa, jedno ešte študuje. V súčasnosti je už aj sestra babkou. Nejaký čas ich vzťah tajili, sami nevedeli čo sa z toho vykľuje. Tu tá dlho nič neutají, hlavne ak u niekoho parkuje auto celú noc. Už sú spolu rok ale od kedy je vzťah oficiálny problémy začali gradovať... Dostala ste sa niektorá do takejto situácie, ako ste to riešili? Chcem pomôcť sestre, ktorá je ako medzi dvomi mlynskými kameňmi. Prosím nepíšte mi že sa do toho nemám starať, sestra mi veľa krát pomohla.

gribka1
28. apr 2024

Nevedia sa jednoducho pozbierat a odstahovat od vsetkych? Akože hrozne tie svokry, aby sa do dospelych deti starali. Druhá moznost je ich proste ignorovat, aj klebety. A žiť si svoje.

ibatanecnica
28. apr 2024

Vydiskutovat si to s detmi a odstrihnut sa od tych semetrik.

autor
28. apr 2024

@gribka1 On má vlastný dom kde žije so svojím dieťaťom. Ona má vlastný dom kde žije so svojím dieťaťom. Kam to majú ísť?

autor
28. apr 2024

@ibatanecnica jeho aj jej deti sú stým OK. Ona sa už odstrihla. Nič to nepomohlo

gribka1
28. apr 2024

Pravda, tu to nejako nie je možné zmeniť bydlisko. Sú tam deti. Chápem. A bola nejaká vážna debata s tými dvoma ženskými?

syslik81
28. apr 2024

predat domy a kupit si jeden vlastny .. daleko od vsetkych ... alebo stat si jeden za druhym nastahovat sa k sebe a ukazat vsetkym,ze sa lubia a myslia tovazne a on ak je chlap tak si to doma s mamou vydyskutuje ...

teki1
28. apr 2024

Aké problémy?Veď sú dospelí,každý býva sám.Tak čo je koho do nich,čo robia,to si nevedia otvoriť ústa a povedať svoje svojim 60 ročným rodičom,svokrovcom? Veď sa nevzali,nemá svokru,tak a nech aj obe dediny sa na hlavu postavia,nič s tým nespravia Reči sa hovoria,ale každý má svoj život a keď je sestra šťastná,tak nech sa na ostatných vykašle.

matullienka
28. apr 2024

Úprimne nič by som si z ich reči nerobila, každý normálny človek si vie urobiť názor sám. Keď uvidia, že to s nimi nič nerobí prestane ich to baviť. Myslím, že aj druhým ľuďom sú životy ostatných jedno. Sestra je ešte mladá nech si užíva lásku. Držím jej palce.

ckocka
28. apr 2024

Klebety sa už šíria, upáliť či ukameňovať sa ju snáď neodvážia, tak čo také strašné ešte urobia? Na blbé reči je najlepšie držať hlavu hore, úsmev na tvári a ďakujem za opýtanie, mám sa skvele.

deti95060810
28. apr 2024

domy by som určite nepredávala.
prečo, však každý má svoj - podedia ich deti.

0silvia0
28. apr 2024

To chce silne povahy a kaslat na klebetnice, nech si riesia, huckaju, ohovaraju. Tiez by som domy nepredavala, ved maju deti.

janinah
28. apr 2024

Každé čudo tri dni trvá ...reči nikomu neublížia.nie je tam nijaká nevera obaja sú voľní pre vzťah.takze absolútne by som to neriešila a nech si baby klebetia.jw to čistá závisť

lonely66
28. apr 2024

@teki1 tie svokry budú zrejme podstatne staršie, než 60-ročné, už len vzhľadom k tomu, že autorka uvádza, že sestrin partner je už dedo a jej sestra má už tiež vnúča... takže ide o "svokry" minimálne vo veku 70 rokov, usudzujem.

autorka - však oni to majú očividne vyriešené, podľa mňa. obaja majú vlastné bývanie bez materi či svokry za zadkom a žijú si vo svojich domácnostiach s deťmi, ktoré sa ešte neosamostatnili. deti sú so vzťahom OK, neriešila by som nič. veselo by som si žila svoj život aj s partnerom (na mieste tvojej sestry) a nech si hovorí kto chce, čo chce....

lonely66
28. apr 2024

@matullienka zas až taká mladá nebude.... "V súčasnosti je už aj sestra babkou" 😀 inak súhlasím

peter0123
28. apr 2024

@syslik81 prestať domy? Tak týždeň dva dozadu tu jednu skoro zlinčovali lebo vo finančnej tiesni predala byt.

lonely66
28. apr 2024

@deti95060810
@0silvia0 presne. majetok by som nespájala, do budúcna to narobí len zlobu... ideálne je, nech si žijú tak ako doteraz, kým sa aj "zvyšné" deti neodsťahujú, neosamostatnia. a potom to spojiť, ale len formálne, nie papierovo...

janickacrazy
28. apr 2024

No čo sa dá s tým robiť, nič, len ignorovať. Ich to prestane baviť. Mňa žiadne klebety nikdy nezaujímali, ľudia stále potrebujú riešiť nejaké somariny.

autor
28. apr 2024

@janinah toto čudo trvá od jesene a nezmierňuje sa

zabina27
28. apr 2024

Ale veď sú riadne dospelí a nejakým starým babkám sa čo majú čo zodpovedať... Som si myslela, že ide o mladé ročníky s maličkými deťmi a babkami, čo majú starosť o malé vnucatka, aké na toto by som sa úplne vyprdla. Majú právo na svoje šťastie, nikomu neubližujú a tak nech si to uvedomia a kašlu na všetkých

autor
28. apr 2024

Kto nežil v takejto malej dedinke asi nepochopí. Matka partnera si myslí že sestra by mala denne variť vypekať upratovať v partnerom dome a učiť sa s jeho 18 r dieťaťom. Keďže to nerobí tak je lenivá,vychcaná a ešte horšie. Do kostola sa chodí lem aby mohli klebety šíriť.
Podľa svokry sestra zneuctila pamiatku manžela, je k... a mala by držať stále smútok a chodiť v čiernom aj 5r po smrti manžela

autor
28. apr 2024

Mama je chorá na srdce, otec zomrel tri mesiace po švagrovi. Veľmi ťažko znáša ako sa tie ,,dámy,, chovajú. Že na na ulici stíchnu keď ide okolie, ukazujú na ňu prstom, Horova že je taká a onaka lebo sa sestry zastáva. Aj partner sa zastane sestry pred svojou mamou ale tú asi nezastaví nič

777januska777
28. apr 2024

Sestra musí ukludnit v prvom rade seba. Ony robia zle, ale z tej poslednej správy mam pocit, ze su sami veľmi nestastne. To nie je o tvojej sestre ci jej partnerovi to je o nich dvoch. Sestra ich nezmení a ani nepresvedčí, lebo z nich hovorí smútok. Sestra ich môže pochopiť a prijať také aké sú, nemusí sa s nimi stretávať ani nič, stačí, že prestane bojovať a brániť sa. Tento boj nevyhrá, keďže ony bojujú samé so sebou a so svojím smútkom. Sestra ma len tu smolu, že im prišla rany.

beata_k
28. apr 2024

Zila som niekolko rokov v malej dedinke. (500 obyvatelov) viem co to je. Tvoja sestra to moc preziva. A vies preco? Lebo tvoja sestra uprimne nikoho nezaujima. Klebety sa najdu aj o novej farbe na fasade lebo klebety tu vzdy boli aj budu. No realne to nikoho nezaujima lebo ludia maju dost svojich starosti.
Svokru c 1 by som poslala do....az by sa mi oblukom vyhla na chodniku a so svokrou c 2 nech robi poriadky pan partner

matullienka
28. apr 2024

@lonely66 tak keď to počítam tak má okolo 50 rokov tak stará určite nie je. Za mňa je v najlepších rokoch. U nás máme susedov a tiež sú už starými rodičmi a to majú obaja 41 rokov.

autor
28. apr 2024

@777januska777 už keď sa zdalo že sa ukľudní tam sa niečo zomelie. Vlani v dec to bolo kvôli stužkovej, vo februári to bola rodinná oslava teraz naposledy krstiny. Oni dvaja sa dohodnú, že niekam idú spolu a potom stará obvoláva všetky deti a vnúčatá že ona chudáčiť ,,obeť,, mojej sestry nemôže ísť tam a tam lebo tam budú tí dvaja spolu. Každý by chcel mať kľud nie vždy sa to dá

autor
28. apr 2024

@matullienka aby som to uviedla na pravú mieru sestra aj jej partner sú 50+ mama aj tie staré dámy 75+

lonely66
28. apr 2024

@matullienka nie je stará, ale už ani mladá 🙂

lonely66
28. apr 2024

autorka..... 50+ je už ozaj taký vek, kedy by mali mať dávno v paži, čo si myslia ostatní.

777januska777
28. apr 2024

Ja pochádzam z malej dediny, takže chápem tieto dramatizovania a riešenia všetkého možného aj nemožného. Ale tak tu sa nedá iná rada, bud sa s tým naučia žiť alebo sa odsťahuju.

autor
28. apr 2024

@lonely66 je to v jej povahe...